Cennet Cehennem
Cennet - Cehennem Mağaraları, Sarı Konak Apart Otelimize 6 km mesafede olup Narlıkuyu mahallesi yakınlarındadır. Doğal yollarla oluşmuş iki büyük tarihi ve turistik obruklar dır. Yıllar içerisinde yağmur ve doğal koşulların etkisiyle çökmesiyle meydana gelen bu iki çukur, obruk, mağara, çukur gibi isimlerini de alırlar. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.
Cennet Mağarası
Cennet Çöküğü Mağarası, yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonun etkisiyle çöken tavan nedeniyle oluşmuştur. Merdivenlerden inildiğinde çevrenin yeşil bitki örtüsüyle kaplı oluşu ve dibinde akarsunun bulunuşu nedeniyle cennet adını almıştır. 70 metre derinliği ulaşan Cennet Mağara ağzı elips biçiminde 250 metre ve 110 metredir. Cennet çöktüğüne 452 basamaklı taş bir merdivenle iniliyor.
Çökük tabanın güney ucunda yer alan küçük kilise inanç turizmi için önem taşıyor. Kilise girişindeki kitabede yer alan bilgilere göre bu kilisenin MS 5. yılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı belirtiliyor. Özellikle bölgeyi ziyaret eden Hristiyanların ilgisinde olan Meryem Ana Kilisesinin çatısının bulunmaması ilginç bir özellik olarak kabul ediliyor.
Cehennem Çukuru
Cennet Çöküğü Mağrası, bir yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonun etkisiyle tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukur. Cehennem çukurunun ağız çember çapları 50 m ve 75 m, derinliği 110 metre. Kenarları içbükey olduğu için içerisine inmek mümkün değil. Mağarayı yukarıdan izlemek için geniş bir seyir terası bulunuyor.
Efsaneler
Mitolojiye göre Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağının altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda hapsetmiş.
Merhaba! Sizin için yol haritası ekledik.
Kızkalesi Sarı Konak Apart Otelimizde konakladığınız sürece günübirlik ziyaret edebileceğiniz birçok ören yeri, antik kent ve tarihi yerler bulunmaktadır.
Yol haritası için tıklayın.